dinsdag 11 mei 2010

TV op PC Software

In de afgelopen maanden heb ik vrijwel alle software waarmee ik tv op mijn computer kan kijken uitgeprobeerd..

Hoewel er een hoop verschillende programma’s op het internet verkrijgbaar zijn vind ik het belangrijk om de beste keuze te maken.

Dankzij het Digitaal TV Pakket kun je naar live TV op je computer kijken. Dit gaat via software die je installeert, zonder enige vereiste hardware (je hoeft dus niks aan te sluiten op je computer) . Deze software stelt je in staat om tv kanalen te ontvangen via het internet.

Met het Digitaal TV Pakket werden mij ruim 2500 kanalen, belooft.

Zowel buitenlandse als commerciële/regionale Nederlandse zenders. Het enige wat ze nadrukkelijk duidelijk maken is dat een internet verbinding nodig is.

Dus ik besloot het eens op de proef te nemen, zie hier onder mijn ervaring / recentie over het pakket van digitaaltvpakket.net


Dit is wat ik ontdekte:

Nadat ik de stappen op de website gevolgd had kwam ik uit op een betaalscherm. Na het betalen via iDeal kon ik me eigen registreren voor het Speciale leden gedeelte.

Mijn gebruikersnaam en wachtwoord werden me toegestuurd via de email en ik besloot om eens in te loggen. Hier vond ik vanalles, een apart gedeelte voor nederlandse zenders, adult kanalen, een gedeelte waar ik software en handleidingen kon downloaden en ga zo maar door.

Nadat ik het pakket voor de eerste keer opende besloot ik meteen de zenders te installeren. Dit duurde slechts een paar minuten (ongeveer 2 minuten is mijn schatting)
Zodra ik de software geïnstalleerd had starte het programma op en kreeg ik een enorm aanbod aan verschillende kanalen om uit te kiezen.

Na het selecteren van Comedy Central, duurde het een seconde voor het verbinding maakte met de zender en toen die het deed was ik behoorlijk onder de indruk. De kwaliteit was een stuk beter dan dat ik had verwacht. Daarna heb ik Veronica en SBS6 eens uitgeprobeerd, werkte ook super!

Wanneer je denkt aan televisie op het internet denk je al snel aan het formaat van websites zoals YouTube. Het tv-beeld dat ik ontving via dit programma nam het grootste deel in van mijn scherm en was zeer scherp. Ook is er een optie om het beeld op volledig scherm te bekijken. Nadat ik en me vrouw het een beetje doorgespit hadden vonden we dat een aantal kanalen duidelijker zijn dan anderen, maar over het algemeen is alles dik in orde.

Een eigenschap die het digitaal tv pakket onderscheidt van haar concurrenten is dat het pakket je ook de mogelijkheid geeft om programma’s te ‘recorden’ Hiermee kun je dus de gewenste programma’s opnemen, zelf even pauzeren en later terug kijken.

Wat ik persoonlijk geweldig vind zijn de bonussen die je erbij krijgt. Hiermee kan je films en series bekijken op je pc en er wordt uitgelegd hoe je jouw computer aansluit op je tv. Erg handig dus.
Over het algemeen is de software en de service erg makkelijk te gebruiken. In de zomer lijkt het me een goed idee om lekker in het zonnetje voetbal te gaan kijken (op mijn laptop natuurlijk!)


Eindoordeel: Goede en Stabiele Software, eenvoudig in gebruik, en een enorm zenderaanbod.
Service: Goede Service

Zenders die ik heb getest:Bekijk ook eens de website:
www.digitaaltvpakket.net

1 opmerking:

liset zei

ik had gisteren ook al een programma aangeschaft voor 6,96 op een andere website maar helaas dat was een flop..

vandaag heb ik dit pakket aangeschaft en ik kan het iedereen aanraden. op school werken we veel met laptops en nu kan ik gewoon in een tussendoor mtv enzo kijken :D